120

Funktion

Materialet

Sängkläderna tillverkas av en väv i 50% bomull och 50% polyester, vilket ger en mycket skön känsla mot huden. Detta är också en mycket vanlig kvalitet på hotellakan. Traditionella sängkläder är nästan uteslutande tillverkade i 100% bomull, vilket inte är lämpligt i till exempel båtar, husvagnar och husbilar på grund av bomullens höga fuktupptagningsförmåga. Inblandningen av polyester gör också att materialet skrynklar mindre och är fritt från noppor, vilket innebär att lakanen håller sig släta och fina.

Fuktiga miljöer samt nattliga svettningar

Eftersom polyester inte drar inte åt sig fukt  slipper man den kylande effekten mot huden som fuktiga lakan vanligtvis ger. ComforTex är också vävd i ett trådsystem som tillåter att materialet andas. Ovsett om fukten kommer utifrån eller beror på att man svettas så främjar materialet en ostörd nattsömn. Det är inte bara kvinnor i klimakteriet som svettas. Det finns en stor grupp människor som av olika anledningar svettas på nätterna, och därför får sin nattsömn förstörd.

Med ComforTex mönster Vindö sover man gott även om man lider av svettning. Med ComforTex mönster Vindö sover man gott även om man lider av svettning.

Miljöpåverkan

Tillverkning av textil är en stor belastning på miljön. Det går åt enorma mängder vatten och kemikalier, och bomull är en av världens mest besprutade grödor. Genom att ersätta en del av bomullen med polyester får man ett betydligt starkare material, vilket därigenom förlänger lakanens livslängd. Ett lakan i bomull/polyester tål betydligt fler tvättar än ett lakan i 100% bomull. ComforTex sängkläder innebär därmed en avsevärt mindre miljöpåverkan än traditionella bomullslakan.