120

Hur kan Comfortex hjälpa?
Eftersom polyester inte drar åt sig fukt  slipper man den kylande effekten mot huden som fuktiga bomullslakan vanligtvis ger. ComforTex är också vävd i ett trådsystem som tillåter att materialet andas. Ovsett om fukten kommer utifrån eller beror på att man svettas så främjar materialet en ostörd nattsömn. 

Vad stoppar du i lakanen?
​För optimal komfort i fuktiga miljöer bör man även använda ett täcke i syntetmaterial. Ett täcke med yttertyg i en blandning av polyester/bomull eller 100 procent polyester,  och med en fyllning av silikoniserad polyesterfiber / bollfiber ger bästa komfort.

Vem svettas - och varför?
Alla människor svettas. Det är ett av kroppens viktigaste sätt att kyla ner sig och hålla rätt kroppstemperatur. Men om du upplever att du svettas så mycket att det känns jobbigt i ditt vardagsliv, kallas det överdriven svettning eller hyperhidros.

Den vanligaste orsaken till överdriven svettning är överaktiva svettkörtlar. Då svettas man mest på handflatorna, på fotsulorna eller i armhålorna. Man svettas mer eller mindre i olika perioder, så kallade skov. Oftast märker man av det redan som barn eller i puberteten. Det kan bli bättre med åren.

Överdriven svettning kan också bero på övervikt, klimakteriebesvär, puberteten, rubbning i ämnesomsättningen, biverkning av mediciner eller någon sjukdom. Då svettas man oftast över hela kroppen. Det finns ingen klar gräns mellan vad som är normal eller överdriven svettning. Det är hur du själv upplever svettningarna som avgör.

​Du hittar mer om svettning på länkar nedan, och för dig i puberteten finns information på umo.se.


Vårdguiden

Umo

Svettkliniken

Patientföreningen för hyperhidros


Patientföreningen för hyperhidros
Hyperhidros är en sjukdom som kännetecknas av att man svettas extremt mycket. Utmärkande för hyperhidros till skillnad från normal svettning är att personer som lider av hyperhidros får sin livskvalitet kraftig nedsatt som en följd av sina kraftiga svettningar.
Patientföreningen för hyperhidros bildades 2011 med syfte att sprida kunskap om detta tillstånd, och initiativtagare var en grupp patienter som hade blivit behandlade med botulinumtoxin på Svettmottagningen i Stockholm.
​Under hösten 2015 genomförde ComforTex tillsammans med bland annat Patientföreningen för hyperhidros en studie på patienter som har stora besvär med svettning på nätterna. Denna studie föll mycket väl ut, och vi är glada och stolta över att kunna erbjuda en produkt som höjer livskvaliten för många människor.

Så säger våra kunder

"En total scenförändring, från en natt till en annan", Lena E

​" Min första natt på många år med obruten sömn", Lotta B

​"Tack för att ni gör det här", Håkan B

"Bästa kvaliten! Tack för att ni finns", Lola S

​"Trots +35 grader i somras kändes de svala och sköna", Cherstin

​"Ni är bäst!", Uno B

​"Kan inte tänka mig att sova i något annat nu", Eva J

"Det är dom bästa sängkläderna som finns", Gullan G

​"Jättesköna lakan. Har aldrig haft bättre", Barbro T

"Ni har internets bästa service också",
Yvonne T