120

KÖPVILLKOR

Allmänt
För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen samt distansavtalslagen.
För företagskunder gäller köplagen samt Lagen om e-handel.

Priser
Alla våra priser är i svenska kronor inklusive moms. Fraktkostnaden är ej inkluderad i priset, utan läggs till som en extra avgift enligt nedan. Priserna uppdateras löpande och skall alltid vara aktuella. 
 
Betalningsalternativ
1.1.1 Betalning mot faktura.
Faktura för svenska privatpersoner (faktureringsavgift på 29 kr inkl moms tillkommer).
Vid försäljning till svenska privatpersoner tillämpar vi betalningsvillkoret 14 dagar netto från fakturadatum. 
För att få köpa mot faktura måste du som privatperson vara minst 18 år och beställa till din bokföringsadress.

Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast till folkbokförd adress. 

1.1.2 Kortbetalning
Vi accepterar VISA och Mastercard. Vår samarbetspartner för dessa transaktioner är Payson. Ett företag som garanterar en snabb och säker betalning. Betalningen sker över en säker anslutning. 

Så här fungerar det:
När du är har valt att betala med kort kommer du till Paysons säkra betalväxel för kreditkort. Sedan väljer du vilket kreditkort som du ska använda dig av (VISA eller Mastercard), fyll i fälten Kortnummer och Giltigt till (månad) och Giltigt till (år). Kontroll sker av de uppgifter som har lämnats.

Vad är säkerhetskod (CVV2/CVC2/CSC)?
För att höja säkerheten uppmanas du som kund att ange tre sista (American Express 4 siffror) siffrorna som är tryckta i signaturfältet på baksidan av kortet. CVV2 är VISAs benämning och CVC2 är MasterCards benämning. American Express motsvarighet kallas CSC. Andra benämningar på marknaden som används är säkerhetskod, CVV-kod, CVx eller säkerhetsnummer. Denna kod skickas till kortutgivaren för kontroll och verifiering.

Var hittar jag koden på kortet?
På Visa, MasterCard och Eurocard är de tre sista siffrorna i namnteckningsfältet på kortets baksida. Om du använder American Express är koden fyrsiffrig och finns på kortets framsida.

Varför måste säkerhetskod anges? 
Detta är för att höja säkerheten. Dessa siffror är slumpmässigt framtagna av kortutgivaren och får endast användas som verifikation vid Distanshandelsköp.
Om du vill veta mer om säkerhetskoden, kontakta din bank eller kortutgivare.

Verified By Visa
Verified by Visa är Visas benämning av 3D Secure standarden för säker identifiering av kortkund vid Internetköp.

Kortutgivare som har erbjudit sina kortkunder denna tjänst kommer att kunna identifiera och verifiera kortkundens identitet på ett säkert sätt. Kortkunden länkas till sin kortutgivare och får ange användarnamn och lösenord.

MasterCard SecureCode 
Mastercard SecureCode är Mastercards benämning av 3D Secure standarden för säker identifiering av kortkund vid Internetköp. Kortutgivare som har erbjudit sina kortkunder denna tjänst kommer att kunna identifiera och verifiera kortkundens identitet på ett säkert sätt. Kortkunden länkas till sin kortutgivare och får ange användarnamn och lösenord.
 
1.1.3 Betalning via Internetbank
Vi accepterar betalningar via internetbankerna Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Vår samarbetspartner för dessa transaktioner är Payson. 

Så här fungerar det:
När du är klar med ditt köp och du har valt att betala via Internetbank kommer du till Payson betalväxel. Sedan väljer du vilken bank som du ska använda dig av. Nu skickas du vidare till din bank där du får bekräfta köpet.

1.1.4 Betalning med Payson
Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.

Frakt
Fraktkostnaden är 99 kr inom Sverige. 
Vid beställning av endast örngott, så skickas dessa fraktfritt.

Leveranser till EU- länder, Norge och Åland:
Inom EU tillkommer inga avgifter utöver fraktkostnaden. Kostnaden är viktbaserad och varierar mellan olika länder. Finns inte ert land med i webbshopen, kontakta vår kundtjänst på info@comfortex.se.

Till Norge  och Åland tillkommer en tullavgift på 230 kr vid mottagandet av paketet samt varans moms. 

Leveranser
Leveranstiden är 1-3 arbetsdagar inom Sverige och 3-10 arbetsdagardagar för övriga länder.
Längre leveranstider kan förekomma under helger samt vid slutförsäljning.  Vid slutförsäljning meddelas kunden via mejl.

Vi skickar våra paket med Bring till kundens närmaste utlämningsställe. Så snart  paketet finns för avhämtning får kunden ett SMS till sin mobiltelefon med information om var det ska hämtas.

Ångerrätt/retur
Vid retur ska produkten vara i väsentligt oförändrat skick. Varan ska ej vara använd eller trasig. Avsteg från detta accepteras endast om varan förändrats på grund av någon åtgärd som varit nödvändig för att undersöka varan och ej väsentligt förändrat dess skick. Sådan undersökning av varan ska ske med största varsamhet och får inte vara mer omfattande än nödvändigt.

Vi lämnar 14 dagars returrätt från det datum du hämtat ut den. Vid byte och/eller retur står kunden för transportrisken och kostnaden. Scandinavian Trading AB / ComforTex förser kunden med retursedel. Återbetalning, alternativt leverans av ny produkt, sker inom 14 dagar efter att vi mottagit returnerad produkt.

Kontakta alltid Scandinavian Trading / ComforTex för hjälp med retur.

Reklamation
Om varan är felaktig ska detta anmälas till Scandinavian Trading AB / ComforTex snarast via mejl eller telefon. Vid eventuell tvist förbinder vi oss att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Kunden ersätts för reurfrakt vid godkända reklamationer.

Transportskada
Om varan är skadad ska detta anmälas till Scandinavian Trading AB / ComforTex inom 14 dagar. Ser du att varan är skadad vid leveranstillfället ska du anmäla detta direkt till ditt utlämningsställe.

Hantering av personuppgifter
Scandinavian Trading AB / ComforTex delar inga personuppgifter till tredje part som kunden lämnar om sig, såvida kunden inte uttryckligen gett sitt samtycke till detta i samband med att informationen lämnades eller vid ett senare tillfälle. Detta innefattar personuppgifter såsom namn, adress, telefonnummer och mejladress, men också uppgifter om varor eller tjänster kunden köpt samt uppgifter som kundens besök på vår hemsida, vilket genererar information såsom ip-adress, webläsarversion, operativsystem, webadress som dirigerade kunden till vår hemsida, datum, tidpunkt med mera.
 

Med Payson betallösning handlar du tryggt i vår webbshop.
Med Payson betallösning handlar du tryggt i vår webbshop.